Първи епизод Има ли министър в ММС“ се разиграва в

...
 Първи епизод Има ли министър в ММС“ се разиграва в
Коментари Харесай

Кой управлява ММС: калинки, пиарки или заместник. Има ли министър в Спортната палата?

 Първи епизод „ Има ли министър в ММС “ се разиграва в Спортната палата. За първи път е! Въпросът тормози освен чиновниците на спортното министерство, само че и публицисти, федерации, клубове - цялата спортна общност, написа Столица.bg.

 

Влизането в постройката на бул. „ Васил Левски “ 75 на Димитър Илиев стартира с пътната сигурност. Чудесно, само че такова министерство още няма, се отбелязва в материала.

Два месеца от престоя му там като министър още няма конференция, с цел да показа екипа и програмата си. Годината е предолимпийска! Клубове и федерации са без пари, а мантрата „ Няма бюджет “ оправдава към момента престоя му в Спортната палата.

Кой обаче ръководи министерството? Със сигурност не е Димитър Илиев. Там се вихрят калинки, малинки - без най-малка визия от спорт. Като се стартира от шефа на дирекция ВОП, та чак до министерския етаж. Въртят интриги, уволняват, назначават и не помнят, че спортното министерство не е за дебютантки. Два месеца публицистите получават дозиран брой имейли от 3 фрази. „ Министър се срещна..., Министърът разиска..., Министърът беседва..., Министърът награди...! “

 

„ Само се запознахме на срещата и той изслуша проблемите ни, главно свързани с финансирането “, споделиха пред Столица.bg представители на спортни федерации, които също не знаят по каква скица ще става финансирането.

Досега министърът посреща, изслушва и изпраща. Димитър Илиев от 4 - 5 появявания по малките екрани приказва за пътната сигурност, обаче ММС не дава отговор за пътен травматизъм и ПТП-та - в Столична дирекция на вътрешните работи има Пътна полиция, в ГДНП също има Пътна полиция, с една дума тематиката е на в Министерство на вътрешните работи.

 

Знае ли министър Димитър Илиев какво излиза от пресцентъра му?

Едва ли. Това в никакъв случай не е било! Никога до в този момент тази дирекция не е била ръководена от хора отвън спорта. Защото министерство на спорта не е като пресцентъра на Министерски съвет - какъвто линк докопаш от уеб сайтове и малките екрани и да го блъскаш в общия чат!

 

Министър Илиев, самичък ли си избрахте екипа? За зам.-министър Дашева към този момент знаем. Всъщност за два месеца не е ясно - тези 137 млн. лева, които обещахте на българския спорт по какъв начин ще ги разпределяте? По остарялата Наредба за финансиране, по смесена, по козметично изменена или по напълно нова, направена от вас и екипа ви като министър в постоянно държавно управление? След толкоз диалози с федерациите бихте ли съобщили какво желаят те, по какъв начин да се разпределят парите - по другарски, по заслуги или по най-вече срещи с вас? Бихте ли споделили какво ще се случи със спортните бази - язви, като състезателен комплекс Цар Самуил в Петрич, Дианабад, Червено знаме, стадион Септември и т. нататък.

 

А какво се случва в комерсиалните сдружения на ММС и БСТ ще даде ли повече пари за българския спорт в предолимпийската година? Всъщност до момента в никакъв случай не е имало състезателен министър, който да го ръководят, даже Радостин Василев управляваше самичък ММС, персонално.

Г-н Министър, имате съветници и другари, някогашни министри, попитайте ги! Вие господин министър не сте финансист, икономист, доктор, нито пък строителен инженер и по тази причина имате екип от експерти и шефове на дирекции, на чиято експертност разчитате, само че пиарът на министъра на спорта не схваща от спорт и съм уверена, че не прави разлика сред петобой, седмобой и десетобой, нито пък сред флот и флоп! И парашутистите ви провалят! За разлика от политиката, където изборните победи са резултата от добър пиар, в спорта пиарът е резултат от медали, трофеи и върхове, олимпиади, международни и европейски състезание! В спорта „ ще участваме “ и „ ще подкрепим “ не правят работа и вие добре го знаете като един от най-хубавите автомобилни състезатели на България!

Инфо: stolica.bg

Тагове: ММС спортна зала Димитър Илиев Дашева Радостин Василев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР